Έκλεισε το γραφείο Θεσσαλονίκης του Επικουρικού Κεφαλαίου

Έκλεισε το γραφείο Θεσσαλονίκης του Επικουρικού Κεφαλαίου

Αρ. Πρωτ. 1808/22.11.2011  

Προς Υπουργό:

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

Σε μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια προχώρησε η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου. Συγκεκριμένα, η διοίκηση οδήγησε σε κλείσιμο το γραφείο Θεσσαλονίκης του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο απασχολούσε μόλις 6 υπαλλήλους, οδηγώντας τους ίδιους στην ανεργία και τις οικογένειές τους σε απόγνωση. Το γραφείο της Θεσσαλονίκης διαχειριζόταν εκκρεμείς υποχρεώσεις για περίπου 20.000 αυτοκίνητα, που τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να εξυπηρετηθούν από το κατάστημα της Αθήνας. Το συγκεκριμένο γραφείο στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετούσε τους ζημιωθέντες των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων η άδεια ανακλήθηκε, καθώς επίσης και ζημίες από ανασφάλιστα οχήματα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Το επικουρικό κεφάλαιο έχει συσσωρεύσει τεράστιες υποχρεώσεις  ύψους 700 εκατ. ευρώ, οι οποίες σήμερα δεν είναι διαχειρίσιμες. Η κίνηση της διοίκησης του Επικουρικού Κεφαλαίου δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στις σχέσεις καταναλωτών με τις εταιρείες. Οδηγεί 20.000 δικαιούχους αποζημιώσεων, τους ασφαλιστές και τους δικηγόρους των υποθέσεων, να απευθύνονται στα κεντρικά γραφεία της Αθήνας. Η διοίκηση οδηγεί σε ανεργία τους 6 υπαλλήλους του γραφείου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιλύσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο. Η απόφαση αυτή δεν λύνει επί της ουσίας το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους χιλιάδες πολίτες της περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να προβεί στην άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της διοίκησης του Επικουρικού Κεφαλαίου, που οδηγεί στην ανεργία τους 6 υπαλλήλους του γραφείου της Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου